Springhaler er mere end bare foder!

Selv om springhaler ofte bruges som føde til nyfødte farvefrøer eller små krybdyr og insekter, kan de også være gode ådselsædere i et terrarie. Springhaler spiser nemlig afføring fra de dyr, der holdes i terrariet, og hjælper dermed med at holde miljøet rent. Desuden kan de hjælpe med at lufte jorden og forbedre drænet, hvilket gør dem til en vigtig del af et sundt terrarieøkosystem.

Springhaler kræver fugt og føde for at kunne formere sig. I naturen kan de findes over hele kloden, hvilket gør dem til nogle af de mest udbredte skabninger på planeten. Deres primære fødekilde er svampe, hvilket gør dem til en god tilføjelse til terrarier med levende planter. De vil dog også spise stort set alt andet, uanset om det er animalsk eller vegetabilsk protein. Dødt materiale er også på deres menu, så du skal ikke være bekymret for, at springhaler vil angribe levende væsner i terrariet.

Springhaler skal have ordenligt forhold for at lægge æg

En springhalekultur vil blomstre med springhaler i løbet af 5-7 uger, hvis forholdene er de rette. Jorden bør være dækket af de små hvide dyr, men de lægger kun æg, hvis der er nok føde til rådighed. Hvis du husker at fodre dem ugentligt, vil de lægge æg, og de nye springhaler vil klække relativt hurtigt.

Det er dog også vigtigt for springhalernes sundhed, at du husker at åbne glassene regelmæssigt. De vil nemlig producere gasser, og derfor kan der ophobes en stor mængde kulilte og Co2 i karret, hvis de ikke bliver ventileret ordentligt.

Springhaler fungere som skraldemænd

Springhaler er små, vingeløse insekter, der ofte findes i fugtige eller fugtige omgivelser. I et terrarie kan de være med til at nedbryde organisk materiale og holde rummet rent. Dette skyldes, at de yngler bedst ved høj luftfugtighed, så de er konstant på jagt efter føde. Som et resultat heraf vil dit terrarie forblive renere i længere tid, og du behøver ikke at foretage så meget vedligeholdelse. Det er nemt at passe på dem, da de slev søger deres egen mad, og derfor skal man ikke fodre dem ofte. Og springhalerne er også gode i frø terrarier, da der til tider kan være meget vand, men her flyder de bare, med præcis samme proces, som i de andre terraier.