Er et samlelån det rigtige for dig?

Et samlelån er et lån, der bruges til at betale flere andre lån af. Det kan være en fordel, hvis du har flere lån med høje renter og høje månedlige gebyrer, da det kan hjælpe dig med at konsolidere din gæld og gøre den mere overskuelig. Ved at lave et samlelån behøver du kun at have med én kreditor at gøre i fremtiden, hvilket kan gøre tilbagebetalingen enklere.

Hvis du overvejer at foretage konsolidering gennem et fælles lån, er der flere ting, du skal huske på. For det første er det vigtigt at overveje, om et samlelån er det rigtige for dig, selv om et fælles lån kan give en lavere rente end den, du i øjeblikket betaler på din individuelle gæld. Hvis du søger gældslettelse, vil datoen for konsolideringen påvirke din berettigelse, så sørg for at afveje alle muligheder nøje. Husk desuden, at du ved at konsolidere din gæld til et enkelt lån mister muligheden for at forhandle med kreditorerne om din eksisterende gæld. Et samlelån kan være fordelagtige i nogle tilfælde, men sørg for at lave din research, før du træffer nogen beslutninger.

Hvornår skal du overveje et samlelån?

Hvis du overvejer at samle dine lån til ét fælles lån, er der flere faktorer, du skal overveje. En vigtig faktor er rentesatsen på det nye fælles lån. En anden faktor er, om I vil være i stand til at betale det fælles lån af inden for en rimelig tid.

Det er dog vigtigt at sammenligne renten på dine eksisterende lån med renten på det samlelån for at sikre, at du ikke ender med at betale mere ved at konsolidere dine lån. Derfor bør du sammenligne debitorrenten (den aktuelle rente fra nu og indtil dit samlelån er betalt af) på dine nuværende lån med den årlige rente i forbindelse med dit samlelån. Den effektive rente dækker nemlig også oprettelsesomkostninger osv., som allerede er betalt på dine eksisterende lån, og som derfor kun er relevante, når der er penge at spare.

Er det svært at få godkendt et samlelån?

Samlelån kan være en god mulighed for dem, der har flere lån, og som ønsker at forenkle deres økonomi. Et samlelån er dog ikke altid det rigtige valg for alle. For at være berettiget til et samlelån skal du normalt have en god kreditværdighed og en sund økonomi. Hvis du er blevet afvist til et samlelån, skal du ikke fortvivle. Der findes andre muligheder, som måske passer bedre til din situation.