Den gode sofa

For at skabe det fedeste teenageværelse, skal du starte med at se på, hvad der er af plads at råde over og herefter beslutte dig for, hvad der er plads til – i fællesskab med din teenager. Sæt jer ned og lave en plantegning og bliv ikke overrasket over, hvis det der ønskes fra din teenager, er et værelse, der mest af alt ligner en lille stue.

Når du har med et større værelse at gøre, vil det være lettere at lave det hele som en lille 1-værelses lejlighed, hvor stue og værelse skal fungere som ét. Er der derimod ikke så meget plads i det værelse, der rådes over, er der heldigvis stadig mulighed for at skabe den form for lejlighedsværelse, eller hvad man kan kalde det.

Med det samme, at plantegningen er blevet besluttet, kan I tømme værelset for alle ting og få gjort ordentlig rent. Er der barnligt tapet eller farver på væggene, skal de nok højest sandsynligt males over eller tapetseres på ny. Mørke farver er sjovt nok en fed idé for enhver teenager og kan du leve med det, så gå med til at det prøves af, velvidende at det nok skal ændres igen om et par år.

Den gode sovesofa

Når du står med det tomme værelse, der er malet, som ønsket, er det tid til at finde de møbler, der skal ind på værelset. Et klædeskab eller et arrangement til at opbevare tøj er et must. Ligeledes er en seng, men hvis der nu ikke var alverdens plads på værelset til at skabe denne lille stue som din teenager, synes er den fedeste idé i hele verden, så kan det godt være at boksmadrassen til sengen skal skiftes ud med en såkaldt sovesofa.

Med en god sovesofa vil dit barn kunne lave værelset om til en lille stue i dagtimerne og bruge det som soveværelse i nattens løb. Der findes rigtig mange sovesofaer på markedet og det kan sagtens lade sig gøre at finde en sovesofa, der har den helt rigtige farve og den helt rigtige fasthed i madrassen, så det både er en behagelig seng og en behagelig sofa.

Sov godt på sofaen

Fastheden i hynderne er forskellige, fordi vi som personer er forskellige. Man har fundet ud af at fastheden i madrassen, man skal sove på, skal være mere hård desto mere man vejer. Er man et lille nips, vil en blødere madras være bedre og ligeledes vil en mere fast madrastop være bedst hvis du har en stor teenagedreng derhjemme.

Det bør være fastheden i forhold til nattesøvnen I går efter, for nattesøvnen er trods alt mere vigtig end at sidde nice med vennerne. For at gøre det smart på trængt plads, så find evt. Også en sovesofa der har plads til dyner, puder og sengelinned nedenunder madrassen, så man rigtig kan få det til at syne af en stue i dagtimerne.