Brug vendespil til leg og udvikling

Vendespil er et simpelt spil, som både er rigtig sjovt, men faktisk også super lærerigt for børn. Selv de mindste børn kan være med til spilkonceptet, da reglerne ikke er særlige indviklede. Det handler bare om at vende brikker, indtil man finder to ens, som passer sammen.

Selvfølgelig skal man helst spille sammen med mor og far, når man er helt lille. Men allerede fra 2 års alderen kan børn lære, hvordan matcher brikkerne to og to.

Vendespil til at træne hukommelsen

Foruden sjov og leg, så er vendespil også en måde at træne hjernen og hukommelsen på.

Et vendespil er nemlig en øvelse i at kunne huske. Hvor var det nu brikken med den røde badebold lå henne? Var det oppe i højre hjørne eller nede i venstre? Det kan godt tage lang tid for barnet at lære spillet ordentlig at kende, men når først reglerne er forstået, så er det nemt for dem at spille både alene og med andre.

Billeder I kan snakke om

Vendespilsbrikker findes naturligvis med mange forskellige motiver. Du kan med fordel finde et vendespil til dit barn med et tema, som falder i deres interesse.

Hvis de for eksempel er vilde med dyr i zoologisk have, så kan billederne skabe en oplagt mulighed for lærerige snakke om, hvad dyrene på brikkerne hedder, hvor de bor, og hvad for nogle lyde de laver.

Leg med ord og billeder

Mange børn lærer gennem billeder. De ved for eksempel, hvordan en kat ser ud på et billede, før de kan læse ordet kat. Hvis billedet af katten sættes sammen med ordet kat, så kan barnet genkende både stavemåden og udtalen af ordet.

Derfor kan du med vendespil både lege med billeder og ord og måske begynde at træne den første læsning med dit barn.

Mange typer af vendespil

Hos Legebyen kan du gå på opdagelse i verden af vendespil. Her finder du simple spil med få brikker til de helt små, men også store vendespil, som større børn kan have glæde af.

I disse spil får du brikker med motiver af fugle, mad, bondegårdsdyr, bogstaver, insekter og meget mere. Træn barnets første ABC, byg puslespil med billederne eller hyg jer med et sjovt bingo-familiespil.

Der er noget til enhver smag og ethvert niveau. Køb et vendespil eller to hos Legebyen og få et tidløst spil, som dit barn vil få glæde af at lege med i mange år.