Få din hest til at spise i et naturligt tempo med en høhæk eller slowfeeder

Uanset om din hest går i løsdrift i vintertiden, eller om den står på boks om natten, skal den have adgang til stråfoder. Det er forskelligt, om hestene får det på marken eller i boksen, men uanset hvor de får deres stråfoder, kan både du og hesten nyde godt af en høhæk eller en slowfeeder alt efter, hvordan du holder hest. Mangler du en høhæk eller en slowfeeder til hest, skal du læse med her.

En praktisk høhæk på folden

Hvis hestene spiser deres stråfoder på folden, er det nødvendigt med en høhæk, så deres foder ikke ligger på jorden i mudder og slud. I sommertiden og i foråret kan det bedre gå, at de får det på jorden, men om vinteren, når jorden er meget våd, er det bedre at hæve stråfoderet over jorden, så det ikke bliver dårligt efter få dage.

Mangler du en høhæk eller slowfeeder til hest, kan du finde den hos Dan Egtved. Her kan du gå ind og læse om de forskellige høhække og slowfeedere, så du kan vælge den type, der passer til din hest, og den type, der passer til boksen eller folden.

Slowfeeder til boksen

Hvis din hest får hø eller wrap inde i boksen om natten, kan det være en god idé at investere i en slowfeeder. Med en slowfeeder kan du sørge for, at din hest ikke forsluger sig, men spiser langsommere, så der er større chance for, at den får det optimale ud af næringsstofferne i dens foder. Desuden har det en positiv effekt på fordøjelsen, når hesten spiser langsomt.

Det kan også være besparende på foderholdningen, hvis man bruger en slowfeeder. Her kan hestene nemlig ikke trække store totter af hø eller wrap ud på én gang, så man undgår at det går til spilde, fordi meget af det ender på jorden, hvor hesten træder i det.

Opfyld hestens behov

Når du investerer i en slowfeeder eller høhæk til hest, kan du nemt finde modeller, som kan placeres i hestens naturlige spisehøjde. Når hesten spiser i et langsomt tempo og i sin naturlige stilling, kan det have en god effekt på dens fordøjelse, og dens tyggebehov bliver opfyldt.

Mangler du en høhæk eller slowfeeder til hest, kan du gå ind og læse om de forskellige muligheder på dan-egtved.dk, hvor du finder forskellige funktioner og designs, så du kan finde den høhæk eller slowfeeder, der passer i jeres stald.